Welke beglazing moet u kiezen?

Heeft u nieuwe kozijnen en deuren nodig? Kies dan voor het totaalpakket en kies er direct het juiste glas bij. Het is belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan de juiste keuze voor de beglazing. Niet alleen voor uw wooncomfort, maar ook voor uw energierekening.

Hoogrendement (HR-)glas isoleert op dit moment het beste. HR glas isoleert zes keer beter dan enkel glas en drie keer beter dan het klassieke dubbele glas. Het voordeel hiervan is dat u minder verwarmingskosten heeft in de winter, een koeler huis in de zomer en altijd een fijn binnenklimaat. Maar welke beglazing moet u kiezen?

Dubbele beglazing – HR-glas

Dubbele beglazing staat beter bekend als HR-glas. Kiest u voor HR-glas? Dan krijgt u een dubbele beglazing met een doorzichtige, warmte weerkaatsende coating in de glasspouw. De energieprestaties van dit type glas zijn zeer goed.

Het isolatie-ingrediënt is edelgas

Naast een warmte weerkaatsende laag zorgt ook de opvulling van de spouw tussen de twee glasbladen voor meer en betere isolatiewaarden. Bij het klassieke dubbel glas bestaat deze opvulling uit droge lucht. Bij HR-glas is het een edelgas zoals argon.

Driedubbele beglazing

Wilt u drievoudige beglazing? Dan bestaat het raam uit drie glasbladen. Het feit dat driedubbel glas nog beter isoleert, merkt u aan de gunstige ug-waarde tot 0,5 W/m²K. Dit is afhankelijk van de spouwdikte. De spouwen bij driedubbele beglazing zijn ook opgevuld met argongas en zijn twee glasbladen voorzien van een coating.

Aandachtspunten

Het grote isolatievoordeel van driedubbel glas is een duidelijk pluspunt. Maar voor u een definitie keuze maakt, zetten wij deze aandachtspunten nog op een rij:

  • HR-glas is gemiddeld 35 procent minder duur dan driedubbel glas.
  • Driedubbele beglazing condenseert sneller aan de buitenzijde.
  • Een ruit met driedubbele beglazing weegt meer. Daardoor vereist de plaatsing wat meer inspanning.

Vindt u het lastig om een juiste keuze te maken van uw beglazing? De Lange Deuren biedt diverse mogelijkheden en opties aan. Wij geven u graag persoonlijk advies. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel dan naar 0228-51 12 69 of vul het contactformulier in.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen