Veelgestelde vragen

Hier vindt u alle antwoorden op uw vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Schroom dan niet en neem gerust contact met ons op!

Deuren

De stompe deur valt in het kozijn waardoor er rondom een naad te zien is van 2 à 3 mm als aanzicht. Het is dus van belang dat de deur goed is ingemeten en perfect is pas geschaafd.

De opdekdeur valt op het kozijn waardoor er gaan aanzicht naad te zien is. Overigens is ook hier het inmeten een belangrijke kwestie.

Bij de stompe binnendeur kunt u de draairichting bepalen als u aan de scharnierkant staat. U moet de scharnieren in het zicht hebben.

Zitten de scharnieren links? Dan praten we over een linksdraaiende deur. Zitten de scharnieren rechts? Dan is het een rechtsdraaiende deur.

Dit geldt ook voor de opdekdeur, alleen spreken we hier over paumelle in plaats van scharnieren.

Als je praat over standaard deurmaten wordt er mee bedoeld dat er in de hoogte drie maten zijn: 201.5cm, 211.5cm of 231.5cm.

In de breedte begint het met 63cm. Dit loopt per 5cm op tot 93cm.

De meeste voordeuren die door ons vervangen worden zijn 40mm dik.

Het komt steeds meer voor dat deuren met een dikte van 54 mm geplaatst wordt. Deze deuren hebben een betere isolatiewaarde, wat in de nieuwbouw al een vast gegeven is.

Voor een deur buiten de standaardmaten om geldt een maatwerk deur. Deze wordt speciaal voor uw deurkozijn gemaakt. Zo is er voor elk kozijn een deur mogelijk.

Een nieuw geplaatste deur dient nog te worden afgeschilderd. Dit kan door u zelf of de schilder worden gedaan.

In veel gevallen is er een beschrijving bij de deur geleverd; het zogenaamde technische informatieblad.

Let verder op de volgende zaken:
- het afkitten van buitenpanelen;
- het loshalen van het deurbeslag;
- schuren en ontvetten van de deur;
- en zowel de binnenzijde als buitenzijde met gelijke aantal lagen te behandelen.

Vergeet niet de onder-, boven- en zijkanten van de deur te behandelen. Deze zijn erg belangrijk, zeker bij een nieuwe deur.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen