Wat maakt kozijnen geluidswerend?

Woont of werkt u in een drukke buurt of aan een drukke straat? Dan kan dit geluid op ten duur aardig vervelend worden. Geluidswerende kozijnen kunnen een groot deel van het storende geluid dempen. Er zijn meerdere factoren die een kozijn geluidswerend kunnen maken. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij.  

Geluid dempen

Factoren die geluid kunnen dempen zijn:

  • De dikte en gelaagheid van het glas
  • Het materiaal en de opbouw van de profielen van het kozijn
  • Vakkundige montage van het kozijn

Het glas in uw ramen of deuren spelen een belangrijke rol in het volume van het geluid. Dit is afhankelijk van de dikte van het glas, de opbouw en of er geluiddempende folie is aangebracht. Wat is dan nu de beste oplossing? De meest geluiddempende oplossing is samengesteld glas met een laagje geluidswerende folie.

De folie brengt nog een ander voordeel met zich mee. Mocht het glas breken, dan blijft het kapotte glas kleven aan de folie. Dit folie maakt uw glas extra veilig. Het schrikt een inbreker af en mocht u zelf het glas per ongeluk breken, raakt u niet gewond.

Materiaal en vakkundige plaatsing

Het geluidswerende glas moet uiteraard goed vast zitten in het kozijn. Anders kunnen tocht, geluid en vocht er evengoed doorheen. Daarnaast is het materiaal van de kozijnen ook een factor dat meespeelt bij het geluidswerende vermogen van een kozijn. Houten kozijnen dempen het meeste geluid.

Contact

Wilt u ook rust in uw woning of kantoor? Laat uw kozijnen vakkundig plaatsen door De Lange Deuren en merk direct het verschil. Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u gebruik maken van ons contactformulier of bellen naar 0228 51 12 69.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen