Wanneer vervang ik mijn kozijn?

Loopt u al een tijdje rond met de vraag wanneer u uw kozijn moet vervangen? Voldoet het kozijn niet meer aan uw wensen of begint het te rotten? Dan is het tijd om het kozijn te vervangen. Deze situatie ontstaat vaak niet van de één op de andere dag. In de loop der jaren functioneert het kozijn niet meer zoals het zou moeten. Vaak is tocht één van de eerste kenmerken waaraan u merkt dat het kozijn niet meer voldoet.

Negatieve invloed op de woning

Wanneer uw kozijn stuk is dan heeft dat een negatieve invloed op uw woning. Het ziet er niet alleen minder mooi uit, u verliest ook warmte waardoor u energie moet stoken voor niets. Daarnaast kunt u last van tocht krijgen of van omgevingsgeluiden. Heeft uw huidige kozijn enkel glas? Dan is dit het moment om dubbel glas te laten plaatsen.

Heeft u last van houtrot in het kozijn? Dan is het de moeite waard om eerst te kijken hoe erg de situatie is. Het is mogelijk om kleine plekken op het kozijn te herstellen. Is een groot gedeelte van het kozijn aangetast en heeft u enkel glas, dan raden wij u aan om een nieuw kozijn te overwegen.

Voordelen van het vervangen van het kozijn

Een kozijn vervangen is ook een goed idee als u iets aan isolatie wilt doen. In het nieuwe kozijn kan er dubbel glas worden geplaatst. Daarnaast kunt u kiezen voor kunststof kozijnen. Deze hebben een hoge isolatiewaarde. Een ander voordeel is dat er geen tocht meer in huis komt en dat scheelt weer op de energierekening. Verder zorgt u er met een nieuw kozijn voor dat de uitstraling van uw woning weer mooi wordt.

Bij De Lange Deuren denken wij graag met u mee welk kozijn het beste bij uw situatie past. Uiteraard leveren wij kozijnen met hang- en sluitwerk dat inbraakwerend is. Wilt u meer weten over het vervangen van kozijnen of advies hierover? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom aan de Nijverheidsweg 11 in Grootebroek.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen