Voordelen van een barndeur

Bij een barndeur denkt u wellicht aan een typische deur van een oude schuur of boerderij. Maar tegenwoordig bestaan er prachtige, moderne varianten van de barndeur die ieder interieur passen. Een barndeur wordt ook wel loftdeur of schuifdeur genoemd. Voor welke variant of soort u ook kiest het gaat altijd om een paneel dat op beugels aan de muur hangt. Waar u normaal een deur plaatst die met scharnieren open gaat, schuift de barndeur langs de wand open. Wat zijn de voordelen van een barndeur ten opzichte van een standaard deur?

Ruimtebesparing

Een reguliere deur heeft ruimte nodig om open te zwaaien. Bij een barndeur is dit niet het geval. De deur schuift als het ware over de muur heen. Daarmee neemt de deur alleen de diepte van de deur inclusief schuifdeurbeslag in. Met een barndeur bespaart u dus op ruimte.

Veilig

Bij een scharnierdeur kunnen de vingers tussen de deur komen of de deur vliegt open tegen iemand aan. Bij een barndeur is dit niet mogelijk. Doordat de deur schuift is deze veiliger dan een scharnierdeur. Daarnaast is een barndeur voor minder validen erg handig. Het is gemakkelijk te bedienen voor mensen die in een rolstoel zitten.  

Prachtig uiterlijk

Naast de praktische voordelen is een barndeur ook heel mooi. Het geeft net dat beetje extra’s aan een ruimte. Barndeuren kunnen in diverse uitvoeringen worden gemaakt, waardoor er altijd wel een model is dat goed bij uw interieur past. Het mooie schuifbeslag zorgt ervoor dat de deur een echte eyecatcher is.

 

Wilt u graag een barndeur in uw woning? De Lange Deuren voorziet u graag van advies. Kom langs in onze showroom voor meer informatie of bel naar 0228 51 12 69.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen