Verschillende profielen van binnendeuren

Een deur is sfeerbepalend. Heeft u een heel strak interieur of juist meer landelijk? Dan moeten de binnendeuren hier goed op aansluiten. Steeds vaker worden binnendeuren gezien als een middel om het interieur mee te vormen. Binnendeuren worden daarom steeds bewuster gekozen op sfeer en karakter. Iedere binnendeur heeft een eigen profiel. Wij lichten een aantal profielen uit.

Facetprofiel

Een facetprofiel zien we het meest voorbij komen. Dit profiel past goed bij iedere woonstijl. Dit profiel heeft een klassieke basisvorm en strak karakter. Het facetprofiel wordt meestal gecombineerd met een paneel met een wat ronde bossing. U heeft het meeste keuze in deuren met een facetprofiel, hiervan is het assortiment het grootst. Er is veel mogelijk met deuren met een facetprofiel. Zo kan de deur volledig dicht worden uitgevoerd of juist met glas erin.

Rechtprofiel

Het rechtprofiel geeft een zeer strak karakter aan de deur. Bij een rechtprofiel is het mooi om de deur extra brede stijlen te geven. Dit zorgt voor een mooi en strak resultaat. Het frame met rechte profilering wordt gecombineerd met glas of een vlakke plaat. Er worden geen glaslatten toegepast op de binnendeur, hierdoor blijft het strakke karakter van de deur.

Kraalprofiel

De klassieke deuren werden vroeger vaak voorzien van een sierprofiel. Daarbij werd er vooral gebruik gemaakt van een kraalprofiel. Dit profiel bevat net wat meer details dan een facet- of rechtprofiel, maar is meer bescheiden dan het ojiefprofiel. Het profiel wordt niet alleen toegepast op binnendeuren, maar ook op het lijstwerk in het interieur.

Ojiefprofiel

Voor een karakteristieke binnendeur die goed past in een klassiek en landelijk interieur, kiest u voor een ojiefprofiel. Het ojiefprofiel heeft sierlijke vormen en bevat veel details. Bij dit profiel ziet u het vakmanschap echt terugkomen.

 

Meer informatie  

Bent u benieuwd welk deurprofiel het beste bij uw interieur past of wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan naar 0228 51 12 69 of vul ons contactformulier in.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen