Uw eigen kast samenstellen

De ideale kast is voor iedereen weer anders. De een ziet graag veel lades in een kast, terwijl de ander het liefst planken heeft. Bij De Lange Deuren kunt u uw perfecte kast samenstellen. Samen met u stellen we de kast samen, zodat u precies wordt zoals u het had bedacht..

Zelf samenstellen

Waar moet u rekening mee houden bij het samenstellen van een kast. Wij zetten een aantal belangrijke stappen voor u op een rij:

Stap 1: Afmetingen

Natuurlijk is het als eerst belangrijk om te weten waar u de kast precies wilt plaatsen. Als u dat eenmaal weet is het tijd om alles op te meten zodat de kast op de juiste maat kan worden gemaakt . Meet de hoogte, breedte, lengte en diepte. Vergeet niet dat wanneer er sprake is van een schuin dak dat u dit doorgeeft. De kast kan dan zo worden gemaakt dat de schuine ruimte perfect wordt benut.

Stap 2: Plank materiaal en dikte

Daarna is de keuze aan u; wat voor soort materiaal wilt u gebruiken en voor welke dikte kiest u? De standaard dikte is 18cm, maar alles is mogelijk! 22cm planken worden meestal beschouwd als de wat luxere planken.

Stap 3: Achterwand

Nadat het materiaal is gekozen moet er gekozen worden of de kast een achterwand krijgt of niet. De meeste mensen kiezen voor een achterwand voor de stevigheid en om stof buiten de kast te houden.

Stap 4: Indeling van de kast

Er moet uiteraard ook gekozen worden voor de indeling en interieur van de kast. Kiest u voor schuifdeuren of draaideuren? Wilt u veel hangruimte, grote lades of liever planken in de kast? Wij adviseren u hier graag over en denken met u mee.

Stap 5: Luxe & extra’s

Denk hierbij aan accessoires voor kledingkasten, zoals een garderobelift, uittrekbaar dassenrek, riemhouder, schoenenrek of broekhouder. U kunt de kast zo luxe maken als u zelf wilt!

Kast laten samenstellen?

Heeft u een idee in uw hoofd of een aantal wensen voor een nieuwe kast? De Lange Deuren denkt graag met u mee, samen stellen wij uw ideale kast samen. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0228 51 12 69.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen