Trend: grote kozijnen en glazen gevels

Grote kozijnen kunnen tegenwoordig niet meer ontbreken in huis. Ze zorgen voor een prachtig uitzicht, veel zonlicht en een mooie uitstraling. Grote kozijnen zijn een echte trend. In dit artikel lichten we deze trends uit.  

Zonlicht en uitzicht met grote kozijnen

Woont u in een prachtige, landelijke omgeving? Dan zijn grote kozijnen met grote glazen een toegevoegde waarde aan uit woning. Het biedt prachtig uitzicht op de natuurlijke omgeving, uw terras en tuin. Daarnaast zorgt het voor veel lichtinval. Grote kozijnen passen natuurlijk ook prachtig in een woning in de stad. In dat geval zal met name het lichtinval een groot voordeel zijn.

Aluminium profielen

Wanneer u kiest voor grote kozijnen zijn de mogelijkheden erg divers. Veel mensen zijn bang dat deze kozijnen er groot en lomp uit zullen zien. Dit hoeft niet het geval te zijn. Kies bijvoorbeeld voor slanke profielen gemaakt van aluminium. Hierdoor ogen ze strak en elegant.

Het is ook mogelijk om met hout een staallook na te bootsen. Hierdoor lijkt het alsof u een mooie stalen pui heeft, terwijl deze in werkelijkheid van hout is. Dit scheelt niet alleen qua kosten, maar ook qua geluidsdemping en hout heeft een warmere uitstraling.

Binnentemperatuur regelen door een luifel

Met grote kozijnen valt er veel zonlicht binnen. Vooral in de zomer kan dit de binnentemperatuur aardig laten stijgen. In combinatie met een luifel of goede zonwering kunt u de warmte wat beperken. Wordt de zon fel en maakt dit uw huis te warm? Zorg er dan voor dat de zonwering naar beneden is.

Isolatiewaarden van grote kozijnen

Grote partijen glas zijn prima te combineren met een strenge isolatiewaarden. Drievoudige beglazing zorgt namelijk voor een hoge isolatiewaarden. Wilt u dubbele beglazing? Kies er dan voor om dit glas te voorzien van glasvulling en laat coatings aanbrengen.

Wilt u ook profiteren van veel lichtinval en een mooi uitzicht? De Lange Deuren installeert de grote kozijnen graag voor u! Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van grote kozijnen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0228 – 51 12 69.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen