Tips voor het schilderen van uw deur

Tijdens het opknappen of verbouwen van uw woning moet er ook regelmatig geschilderd worden. Het is, onder andere, belangrijk om bij het schilderen van uw deur rekening te houden met de verfsoort. Graag geven wij u een aantal tips voor het schilderen van uw binnendeuren en buitendeuren.

Kies de juiste verf

Het is belangrijk om bij het schilderen van uw deur rekening te houden met de verfsoort. U wilt uw buitendeur een goede bescherming bieden tegen bijvoorbeeld de weersinvloeden. De verf op uw binnendeur heeft echter geen bescherming nodig tegen dergelijke aspecten.

Voor het schilderen van een buitendeur wordt veelal gebruik gemaakt van hoogglans of alkydverf (een combinatie van een pigment en bindmiddel van alkydharsen). Voor het schilderen van een binnendeur wordt veelal gebruik gemaakt van acrylverf, een verf op waterbasis.
Graag adviseren wij u over de juiste verfsoort voor uw binnendeur of buitendeur.

Van controleren tot schilderen.

Voordat u begint met het schilderen van een deur is belangrijk dat u controleert hoe de deur er uitziet. Is de deur in goede staat, hoeft u enkel de deur even schoon te maken met een mengsel van ammonia en lauw water en de deur hierna even kort te schuren. Hiermee garandeert u dat de verf zich goed hecht aan de deur.

Soms is het geval dat de verf op uw deur is gaan bladderen. Dit gebeurt vooral op buitendeuren. Indien u deze deur wilt overschilderen, is het belangrijk om de verflaag rondom de plek eerst goed te schuren en de hele verflaag te verwijderen. Hierna kunt u opnieuw de deur schilderen. Let op dat uw alle loszittende verf van de deur haalt, zodat een slecht resultaat voorkomen wordt.

Tips over het schilderen van een deur

  • Zet een deur eerst in de grondverf, zodat de kans op onzuiverheden na het verven verkleind wordt.
  • Houd bij het schilderen een bepaalde volgorde aan, zodat u voorkomt dat bepaalde delen dikker geschilderd zijn dan andere delen.
  • Het is aan te raden de deur van binnen naar buiten te schilderen.
  • Schilder met de houtnerf mee, zo pakt de verf beter.
  • Verwijder bij het verven van uw deur eerst het beslag, zodat u hier niet per ongeluk verf overheen schildert.
  • Voor een perfect resultaat is het aan te raden meerdere lagen verf (buitendeur: 3) te gebruiken. Hou wel rekening met de droogtijd van elke laag, laat alle lagen eerst goed drogen voordat u een volgende laag aanbrengt.

Meer informatie over het schilderen van uw buitendeur of binnendeur? Bel ons op 0228 51 12 69, vul ons contactformulier in of kom langs in de showroom.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen