Stalen kozijnen

Het behoort tot de echte woontrends: stalen kozijnen. Deze kozijnen stralen een statige gevoel uit en zijn een absolute eye catcher in uw woning. Stalen kozijnen zijn niet alleen toepasbaar in een moderne inrichting, ook in klassieke woningen passen ze prima voor een extra stoer gevoel.

Stalen kozijnen in huis

Tot midden jaren ’60 waren stalen kozijnen vrij populair. Veel rijke mensen maakten gebruik van stalen kozijnen in hun luxe woningen. Kunststof kozijnen waren nog niet op de markt en vergeleken houten kozijnen zijn stalen versies een stuk sterker. Dankzij de stalen kozijnen met glas krijgt u direct meer lichtinval in huis. Daarnaast kunt u twee ruimtes van elkaar scheiden, zonder dat er een echte harde scheiding ontstaat. Stalen deuren en kozijnen hebben meestal een stoeltjesprofiel, dat al vanaf 1920 wordt gebruikt.

Sterk

Stalen kozijnen zijn enorm duurzaam en kunnen makkelijk 50 jaar mee gaan. Stalen kozijnen staan erom bekend dat ze, zelfs met een smal profiel, sterk genoeg zijn om grote ramen te dragen. Hierdoor ontstaat dat mooie lichtinval en samenhang van verschillende ruimtes.

Kleur

De stalen kozijnen zijn in alle (RAL) kleuren verkrijgbaar. De twee zijden kunnen in een andere kleur geleverd worden zodat u de kozijnen helemaal passend kunt maken bij uw interieur. Het is ook mogelijk om middels metal finishing echt koper of brons aan te brengen. In dit proces wordt er in de fabriek een klein laagje van een metaal aangebracht op de kozijnen.

Onderhoudsvrij

Stalen kozijnen hoeven niet geschilderd te worden. De coating is voorzien van een UV filter waardoor verkleuring wordt voorkomen. Het is aan te raden om de kozijnen een aantal keer in het jaar te reinigen met een natte doek of zeem en een vloeibaar reinigingsmiddel.

Meer weten?

Wilt u meer weten over stalen kozijnen in uw woning? Neem dan contact op met De Lange Deuren via 0228 – 51 12 69 of maak gebruik van ons contactformulier.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen