Problemen met de deur oplossen

Klemmende deuren of piepende deuren: we kennen de problemen allemaal. Problemen met deuren kunnen vervelend zijn, maar zijn ook gemakkelijk te verhelpen. Hoe u dat zelf kunt doen, leggen wij u uit.

Klemmende deur

Een klemmende deur is heel irritant en vervelend. Toch is dit probleem eenvoudig te herstellen. Deuren van hout klemmen vaak sneller dan andere deuren, omdat het hout werkt. Kijk bij een klemmende deur eerst of de scharnieren goed vast zitten. Kijk vervolgens naar het slot, soms helpt het om deze wat dieper in de deur te plaatsen. Zijn deze punten in orde? Dan kan het liggen aan de breedte of hoogte van de deur. Door een klein beetje hout weg te schaven past de deur vaak al beter. Werk daarna de deur weer netjes af met verf, zodat het geheel er weer mooi uitziet.

Krakende deur

Niets zo irritant als een piepende of krakende deur. Ook dit probleem is gemakkelijk om zelf op te lossen. Het is belangrijk om er eerst achter te komen waar het gepiep vandaan komt. Komt het van bovenste of onderste gedeelte van de deur? Maak de scharnieren schoon met een sopje en giet er daarna een beetje olie in. Beweeg de deur vervolgens, zodat de olie er goed tussen kan lopen. Werkt dit niet? Haal dan de pinnen van de scharnieren eruit, buig ze recht en schuur ze met schuurwol.

Slepende deur

Een slepende deur klemt vaak, maar heeft een andere oplossing dan de klemmende deur. Het heeft vaak te maken met de onderkant van de deur. De eerste stap bij een slepende deur is checken of de stand van de scharnieren goed is. Een klemmende deur komt vaak voor bij houten deuren, doordat het hout uitzet. Klemt de deur maar een klein beetje? Dan kunt u met een kaarsstompje over het klemmende gedeelte wrijven. Klemt de deur het hele jaar door en flink? Dan kunt u de deur wat bijschaven aan de onderkant, zodat deze beter over de vloer glijdt.

Heeft u problemen met uw deuren of zijn ze toe aan vervanging? Dan bent u bij De Lange Deuren aan het juiste adres. Bel voor meer informatie naar 0228 51 12 69 of maak gebruik van ons contactformulier.

 

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen