Naar binnen of buiten draaiend raam?

De Lange Deuren levert raamkozijnen op maat. Wij kunnen deze volledig aanpassen naar uw wensen en uw woning. Het kiezen van raamkozijnen kan nog best lastig zijn. U komt voor veel keuzes te staan, onder andere of u een naar binnen of naar buiten draaiend raam wilt. Wij zetten een aantal voor- en nadelen op een rijtje.  

Naar buiten draaiend raam

Het voordeel van naar binnen draaiende ramen is dat u deze vaak ook kunt kiepen. Een ruimte is perfect te ventileren door een kiepstand, doordat het raam niet helemaal geopend hoeft te worden. Er komt frisse lucht in huis, maar het behoudt ook de warmte. Een ander voordeel van een naar buiten draaiend raam is dat een hor heel gemakkelijk kan worden geplaatst. Daarnaast kunnen de kozijnen vanuit binnen worden schoongemaakt, toch fijner dan buiten op de ladder staan.

Een nadeel van een naar buiten draaiend raam is dat het ruimte inneemt. Wanneer de ruimte relatief klein is of als er teveel hindernissen/meubels in de weg staan kan de raam niet naar binnen draaien. Dan is een naar buiten draaiend raam een goed alternatief. Veel mensen hebben ook voorwerpen op hun vensterbank staan, waardoor een naar binnen draaiend raam niet tot de mogelijkheden behoort.

Draairaam naar buiten draaiend

Naar buiten draaiende ramen zijn ruimtebesparend in huis. U kunt uw vensterbank inrichten en de spullen kunnen op hun plekje blijven staan wanneer u het raam opent. Is er ventilatie nodig in een kleine ruimte? Dan kunt u het beste kiezen voor een naar buiten draaiend raam.

Een naar buiten draaiend raam moet vaak op maat gemaakt worden en is lastiger te monteren. Daarom hangt hier een duurder prijskaartje aan. Er is geen inzethor mogelijk. Als u graag een hor wilt zal u voor een rolhor moeten kiezen.

De ramen van De Lange Deuren

De Lange Deuren biedt diverse mogelijkheden en opties als het gaat om raamkozijnen. Bent u benieuwd wat goed in uw situatie past? Kom dan langs in onze showroom om u te laten informeren. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen naar 0228 – 51 12 69.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen