Meest onderhoudsvrije kozijnen

Een grote reden om kunststof of aluminium kozijnen aan te schaffen is omdat het zo weinig onderhoud nodig heeft. In tegenstelling tot houten kozijnen die meer onderhoud vragen. De aluminium en kunststof kozijnen stijgen steeds meer in populariteit, en dat is niet heel verrassend. Deze twee soorten kozijnen hebben een hele hoop voordelen waardoor ze makkelijk een vervanger kunnen zijn voor uw houten kozijnen.

Kunststof kozijnen

Een kozijn van kunststof is een kozijn dat veel kan bieden. De vele voordelen die het heeft hebben wij hieronder voor u uitgelicht.

Onderhoud

Een kunststof kozijn is erg goed bestand tegen elk soort weertype. Onderhoud is dus niet nodig om ervoor te zorgen dat ze langer mee gaan. Bij voorkeur maakt u ze één keer per maand schoon met water, een neutraal schoonmaakmiddel en een doekje. Als er hardnekkig vuil op de kozijnen zit, maak dit dan niet schoon met een schuurspons of met schuurmiddel. Dit kan krassen veroorzaken!

Milieuvriendelijk & goedkoop

U verwacht het waarschijnlijk niet, maar kunststof is best milieuvriendelijk. De lange levensduur en de mogelijkheid tot recyclen zorgen ervoor dat het milieuvriendelijk is. Ook is verven niet nodig aangezien de kozijnen in verschillende kleuren aan te schaffen zijn.

Ook zijn dit soort kozijnen wat meer betaalbaar vergeleken de houten kozijnen. Dit komt omdat hout nog vaak geschilderd moet worden en veel onderhoud nodig heeft, deze kosten bespaart u met kunststof kozijnen.

Isoleren  

Het vervangen van uw huidige kozijnen kan te maken hebben met dat u graag een betere isolatie wil. Zowel hout als kunststof zijn goede isolerend, maar kunststof heef nog een extra positieve bijdrage.

  • Kunststof is extra isolerend door de luchtkamers
  • Kunststof kozijnen zijn geschikt voor het nieuwste en best isolerende glas
  • De aansluitingen tussen de gevel en het kozijn is nog meer winddicht

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn slank en elegant, maar toch super stevig. Dankzij de kwaliteit van aluminium gaan de kozijnen tientallen jaren mee. Bovendien bieden ze tegenwoordig uitstekende isolatiewaarden en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Isolatie

Dat aluminium kozijnen zo uitstekend zijn in het isoleren komt mede door de unieke driekamersystemen en de revolutionaire dichtingen. Daarnaast zorgen aluminium kozijnen ervoor dat het geluid niet verplaatst kan worden. Handig voor als u in een drukke buurt woont!

Prijzen

Vaak worden aluminium kozijnen als duur gezien, echter hangt dit van een hoop keuzes af.

  • De materiaalkeuze: wilt u alleen aluminium of een combinatie met kunststof
  • Het profieltype
  • Kleur
  • Hang- en sluitwerk
  • Afwerkingen van de profielen: glaslatten, sierlijsten
  • Soort beglazing

Onderhoud

Gelakt of geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch en trekt dus geen vuil of stof aan. In de aluminium profielen treden nooit spleten of schilfers op, waarin zich vuil kan ophopen. Ook hoeven de kozijnen nooit geschilderd te worden voor extra bescherming, dit scheelt ook in het onderhoud.

Het is wel noodzakelijk om de kozijnen twee keer per jaar te reinigen en in stedelijke gebieden het liefst vier keer. Gebruik bij het reinigen lauw water met een pH-neutraal schoonmaakmiddel, gebruik ook nooit schuursponzen en schurende of bijtende producten, dit kan schade aanbrengen.

Stijl, Kleur en veiligheid

Dankzij de uiteenlopende afwerkingen van aluminium kozijnen kunt u naast verschillende kleuren ook kiezen voor verschillende stijlen. Wilt u graag een moderne en strakke look of juist een hele klassieke en stijlvolle look? Tegenwoordig kunt u met aluminium alle kanten op!

Wilt u graag uw oude kozijnen vervangen? Neem dan contact met ons op via 0228 51 12 69 of vraag uw offerte aan via het contactformulier.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen