Dit moet u weten over houten kozijnen

Wanneer u uw woning gaat verbouwen, renoveren of laten bouwen dan heeft u diverse onderdelen waar u over na moet denken. Zo ook de kozijnen. Zijn deze aan vervanging toe of wilt u de standaard kozijnen laten vervangen door prachtige houten kozijnen? Dan helpt De Lange Deuren u graag verder. Houten kozijnen hebben niet alleen een lange levensduur, maar ook een mooie uitstraling. Wij vertellen u er meer over.

Voordelen van houten kozijnen

Houten kozijnen hebben ten opzichte van aluminium of kunststof kozijnen diverse voordelen:

  • Houten kozijnen hebben een lange levensduur. Ze zijn duurzaam en bij goed onderhoud kan een hardhouten kozijn tot wel 75 jaar mee gaan.
  • Houten kozijnen hebben een mooie uitstraling. Deze unieke uitstraling vindt u in geen enkel ander materiaal terug. Het is een natuurlijk materiaal en heeft een warme uitstraling.
  • Hout is gemakkelijk te schilderen en repareren. Een beschadiging op kunststof of aluminium kozijnen is lastiger weg te werken. Daarnaast kunt u de kozijnen op ieder moment schilderen in de kleur naar uw wens.

Houtsoorten voor kozijnen

Wilt u houten kozijnen toepassen in uw woning, dan heeft de keuze uit diverse houtsoorten. Welke zijn het beste voor welk doeleinde? Wij geven antwoorden.

Hardhout is met name geschikt voor buitenkozijnen. Afhankelijk van het onderhoud kan hardhout tussen de 30 en 75 jaar mee gaan. Hardhout is goed bestand tegen diverse weersomstandigheden.

Voor kozijnen die binnen worden toegepast is zachthout ook geschikt. Dit is minder bestand tegen weersomstandigheden en minder duurzaam, maar daarom wel geschikt voor binnen. Hiervoor worden vaak de houtsoorten grenen of vuren gebruikt. Uiteraard is het ook mogelijk om binnen hardhout te gebruiken. Bij De Lange Deuren adviseren we u graag over de mogelijkheden.

Kozijnen laten maken en vervangen

De Lange Deuren is specialist op het gebied van deuren en kozijnen. Zijn uw kozijnen toe aan vervanging? Wij helpen u graag verder. Kom langs in de showroom voor advies. Wij komen de kozijnen bij u inmeten, maken deze volledig op maat, verwijderen de oude kozijnen en plaatsen de nieuwe kozijnen netjes terug. U heeft er zelf geen omkijken naar. De Lange Deuren verzorgt het volledige proces.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Bel dan voor meer informatie of kom langs in de showroom.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen