Deuren veilig maken voor kinderen

Kleine kinderen en deuren gaan meestal niet zo goed samen. Het wil nog weleens gebeuren dat er een vinger of een voetje tussen de deur terecht komt. Om dit te voorkomen kunt u diverse maatregelen treffen. Wij zetten er een aantal op een rij.

Soorten beveiliging

Er bestaan verschillende manieren om de deur te beveiligen voor kleine kinderen:

  • Deurstrips

Deurstrips kunt u plaatsen bij de voor- en achterkant van de scharnieren. Hierdoor kunnen er geen vingers tussen komen bij het dichtklappen van de deur. Er bestaan tegenwoordig ook doorzichtige strips, waardoor deze niet heel erg opvallen.

  • Veiligheidshaak

Een veiligheidshaak is de ideale oplossing als u geen deurstrips wilt plaatsen. Met een veiligheidshaak kunt u de deur vastzetten zodat deze niet kan dicht vallen wanneer er handen of voeten tussen zitten. Wel is het belangrijk om de veiligheidshaak zo hoog mogelijk te plaatsen zodat kinderen er niet bij kunnen.

  • Magneetslot

Een magneetslot is een slot dat u aan uw deur kunt vast maken met een magneet. Het is geen sterk slot en is makkelijk op te maken voor een volwassen persoon, maar kinderen krijgen de deur niet zomaar open. Een gesloten deur zorgt ervoor dat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

  • Deurstopper

Deurstoppers zijn kleine blokjes van foam of plastic die u op de deur zet. Wanneer de deur dan dicht valt of dicht gegooid wordt houden deze blokjes de deur tegen zodat er altijd nog een ruimte van een paar centimeter overblijft. Hierdoor kunnen er geen vingers tussenkomen.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen