Alles over de taatsdeur

Bent u op zoek naar een nieuwe binnendeur en wilt u iets anders dan normaal? Dan is een taatsdeur en dan met name een stalen taatsdeur wellicht iets voor u. Een taatsdeur neemt geen extra ruimte in en is makkelijk om te monteren. Er zijn dus geen grote wijzigingen nodig voor het plaatsen van een taatsdeur. Het is een mooie toevoeging aan uw interieur en heeft een luxe uitstraling.

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur heeft een scharnier aan de boven- en onderzijde van de deur. De deur wordt dan ook niet aan de muur gemonteerd, maar aan het plafond en de vloer. Doordat de scharnieren van de taatsdeur boven en onder zitten, kan de deur om zijn verticale as draaien. Een taatsdeur kan daardoor zowel naar binnen als naar buiten draaien. In veel gevallen hangen de taatsdeuren niet in een kozijn. Hierdoor ontstaat er een mooie strakke look, wat zorgt voor eenheid en rust.

Voordelen van een taatsdeur

Taatsdeuren kennen vele voordelen, zoals:

  • Een taatsdeur is een uniek element in uw woning, het geeft iets extra’s aan uw interieur.
  • Er is geen kozijn nodig voor de bevestiging van de deur, dit maakt de montage erg makkelijk.
  • Er zijn veel mogelijkheden in de indeling van de deur. Doordat er geen slotkast geplaatst hoeft te worden, kunt u de deur indelen zoals u wilt.
  • Kiest u voor een stalen taatsdeur met glas, dan heeft u veel lichtinval in huis en betrekt u de kamers in uw woning bij elkaar.
  • De deur kan aan beide kanten open en sluit automatisch. De deur kan met vertraging sluiten, om zo te voorkomen dat er vingers tussen komen.

Bij De Lange Deuren bieden we diverse mogelijkheden voor taatsdeuren aan. Kom langs in onze showroom om de opties en uw wensen door te spreken. Samen gaan we op zoek naar uw ideale taatsdeur.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen