Condensvorming op ramen

In de winter komt het vaak voor, condens op uw ramen. Dit komt omdat het binnen warmer is dan dat het raam is. De luchtvochtigheid wil ontsnappen en vestigt zich aan het raam. Wij leggen u uit hoe u van condensvorming af kunt komen of hoe u het kunt beperken.

Hoe ontstaat condens?

Condens komen we vaak tegen in de herfst en in de winter. Dit komt omdat het dan buiten vaak koud is en bij uw thuis lekker warm door de verwarming. De botsing van het koude lucht buiten en het warme binnen zorgt ervoor dat er condensatie ontstaat. Dit gebeurd bij ramen omdat die toch iets meer warmte en koud doorlaten dan een bakstenen muur.

Condens alleen aan de binnenkant

Condens aan de binnenkant is heel vervelend. Omdat het aan de binnenkant is van uw raam heeft het te maken met een hoge luchtvochtigheid in uw huis. Condens is niets anders dan vocht dat zich aan een koud object plakt. Heeft u dunne muren of enkel glas? Dan is de kans groot dat u last heeft van condens.

Weg met condens

Als u zorgt voor de juiste tempratuur in uw huis dan kan er al veel condens voorkomen, echter is dit niet de enige oplossing. Het kan namelijk zijn dat de isolatie bij uw ramen niet voldoende is. Als dit het geval is raden wij u aan nieuwe kozijnen te nemen met HR++ of HR+++ beglazing, doe dit wel altijd in combinatie met voldoende ventilatie.

Heeft u last van condens en wilt u uw ramen vervangen? Neem dan contact met ons op via 0228 51 12 69 of vraag een offerte aan via het contactformulier.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen