5 tips om een woninginbraak te voorkomen

Het merendeel van de inbraken vindt plaats wanneer de bewoners even het huis uit zijn. Het openbreken van een deur of het ingooien van een raam is vaak niet nodig. Een groot aantal van de woninginbraken zijn te voorkomen wanneer deze 5 tips gevolgd worden.

Dagelijks vinden er meer dan 200 inbraken plaats in Nederland. Vaak denkt men hierbij aan het openbreken of forceren van een deur, het ingooien van een raam of het overvallen van mensen wanneer zij in de woning aanwezig zijn. Deze tips helpen bij het voorkomen van inbraak:

1. Geef een bewoonde indruk van je huis

Laat licht aanstaan of gebruik tijdschakelaars om licht op bepaalde tijdstippen aan en uit te schakelen. Leg geen dure spullen als laptops en autosleutels in het zicht en zorg ervoor dat buren ervan op de hoogte zijn als je op vakantie bent.

2. Laat geen ladders slingeren en zet vuilcontainers zoveel mogelijk weg

Inbrekers proberen vaak via een open raam de woning te betreden. Vaak is dit een raam op de eerste of tweede verdieping van uw woning. Deze staan geregeld open om te luchten. Haal zoveel mogelijk spullen weg die een inbreker kan gebruiken om naar boven te klimmen. Het is daarnaast aan te raden ramen op een eerste of tweede verdieping op de tochtstand te zetten en niet wagenwijd open.

3. Doe de ramen dicht als je weg bent

Een inbreker heeft vaak maar een paar minuten nodig om waardevolle spullen uit je huis te halen. Als er een raam openstaat is het simpelweg het huis binnentreden, spullen pakken en snel weer via het raam eruit. Binnen enkele minuten bent u voor duizenden euro’s aan spullen kwijt. Doe daarom alle ramen dicht voordat je het huis verlaat, hoe klein het raam ook is.

4. Laat de sleutel niet aan de binnenkant van de deur zitten

Laat nooit de sleutel aan de binnenkant van de deur zitten. Het is voor een inbreker heel eenvoudig om dat toegang te krijgen tot uw woning. Simpelweg het intikken van een raampje geeft al de mogelijkheid om de deur te openen. Ook kan de inbreker dan een gaatje boren in het kozijn om bij de sleutel te komen, dit noemt men de gaatjesboormethode.

5. Doe de deur altijd op slot als u uw huis verlaat

Doe altijd de deur op slot. Ook als je maar even de deur uit bent om bijvoorbeeld de hond uit te laten. Met behulp van een creditcard of een stuk plastic kan een inbreker de deur snel en eenvoudig openmaken. Deze methode wordt ook wel de flippermethode genoemd.

Ons advies

U wilt geen inbrekers in uw woning. Dat begrijpen wij maar al te goed. Wij helpen u dan ook graag om dit te voorkomen. Zo leveren wij verschillende soorten hang- en sluitwerk, welke uitstekend kunnen helpen bij het voorkomen van een inbraak. Bel ons op 0228 51 12 69 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen