Waarom kiezen voor een schuifdeur?

Het kiezen van een binnendeur is een moeilijk proces. Wat past bij de stijl van het interieur, wat voor type deur wilt u en in welke kleur? Schuifdeuren zijn de perfecte keuze als scheiding tussen ruimtes. Waar u met een gewone deur meestal de ruimtes alleen maar afsluit, kunt u met een schuifdeur de ruimtes in elkaar laten overlopen. Meer weten over de voordelen van een schuifdeur? Lees dan verder!

Wat is een schuifdeur?

Een schuifdeur is een deur die niet hangt in de deuropening aan scharnieren, maar aan een schuifsysteem boven de opening van de deur. Dit schuifsysteem bestaat uit een rails. De deur kan door deze rails heen en weer schuiven.

Waarom een schuifdeur?

Schuifdeuren zijn een mooi alternatief voor de ‘gewone’ draaideuren. Maar waarom zou u kiezen voor een schuifdeur? Wij hebben een aantal voordelen op een rijtje gezet:

 • Ruimtebesparing
  U hoeft geen rekening te houden met een draaihoek van een openslaande deur. U moet er wel opletten dat u aan de zijkanten van de deur genoeg ruimte heeft om de deur te kunnen openschuiven.
 • Eenvoudige bediening
  Een schuifdeur is makkelijk en soepel open en dicht te doen.
 • Geen dichtslaande deuren
  Heeft u vaak last van dichtslaande deuren door de tocht? Dan is een schuifdeur een ideaal alternatief. Deze deur kan namelijk niet dichtslaan.
 • Grote keuze mogelijkheid
  U heeft veel keuzemogelijkheden als het gaat om schuifdeuren. U kunt namelijk kiezen uit het materiaal, de kleur, de afwerking en de montage.

Niet als deur gebruiken

Een schuifdeur hoeft niet alleen als toegangsdeur gebruikt te worden. Een schuifdeur kan ook gebuikt worden om spullen uit het zicht te houden. Denk bijvoorbeeld aan een televisie. Door gebruik te maken van een schuifdeur schuift u de deur simpel voor de tv en is deze uit het zicht.

Schuifdeur laten plaatsen

Wilt u graag een schuifdeur in uw huis? De lange Deuren voorziet u graag van passend advies. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen naar 0228 – 51 12 69. Ook kunt langskomen in onze showroom om u te laten adviseren over schuifdeuren.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen