Waarom gaan voordeuren naar binnen open?

Is het u weleens opgevallen? Voordeuren gaan naar binnen open en achterdeuren naar buiten. Maar waarom gaat de voordeur naar binnen open? Wij leggen het u uit!

Naar binnen openen

Dat de voordeur naar binnen opengaat heeft te maken met meerdere :

  1. Makkelijker: de deur naar u toetrekken als er iemand voor de deur staat is natuurlijk veel makkelijker dan heb openduwen. Daarnaast is het ook handig met het openen van buitenaf als u met uw handen vol boodschappen staat.
  1. Sociaal: ook is het veel socialer om de deur zo open te doen, stel dat er iemand voor de deur staat en u duwt de deur in zijn gezicht omdat die persoon niet oplet of per ongeluk aan de verkeerde kant staat. Om iedereen bevriend te houden gaat de deur naar binnen open.
  1. Verplicht: in sommige gevallen is het verplicht dat de deur naar binnen opengaat, bijvoorbeeld bij drukke wegen. Als u uw deur opendoet en er rijdt iemand voorbij is het niet handig als de deur naar buiten opengaat.
  1. Veiligheid: de belangrijkste reden is voor de veiligheid. U kunt de deur snel dichtduwen als er iemand ongevraagd naar binnen wil en u bent minder kwetsbaar achter de deur. De deur hoeft maar een beetje open om te kijken wie er voor de deur staat, als dit niet bevalt doet u snel weer de deur dichtDaarnaast zitten de scharnieren aan de binnenkant, waardoor criminelen minder snel kunnen inbreken.

Bent u toe aan een nieuwe voordeur? De Lange Deuren helpt u graag. Neem contact met ons op door te bellen naar 0228 51 12 69 of kom langs bij onze vestiging op: Nijverheidsweg 11 in Grootebroek.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen