Verschillende oplossingen tegen inbraak

Elk jaar krijgen maar liefst 80.000 tot 88.000 mensen bezoek van een inbreker. Bij iedereen kan er wel eens ingebroken worden, maar wat kunnen we doen om het de inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken? Laten we beginnen met de deuren en ramen op slot te doen als we vertrekken van huis of als we naar bed gaan. Daarnaast zijn er verschillende manieren om inbraak tegen te gaan.

 

Kern- of cilindertrekker

Eén van de meest gebruikte methode van inbreken is door middel van een kern- of cilindertrekker. Met deze methode wordt er een schroef in uw slot gedraaid waarna de inbreker met een kern- of cilindertrekker uw slot eruit probeert te trekken. Wanneer er gesproken wordt van een meerpuntssluiting, wilt dit niet zeggen dat het de inbreker tegenhoudt. Dit type beslag heeft meerdere sluitpunten maar bevat één slot. Hierdoor kan de inbreker alsnog met een kern- of cilindertrekker uw deur openmaken. Een oplossing hiervoor is het anti-kerntrekbeslag. Dit is een cilinderomsluiting in het deurbeslag  waar alleen de sleutel doorheen past. Als er in dit geval een schroef ingedraaid wordt en er geprobeerd word om deze met cilinder uit het beslag te trekken, zal de schroef afbreken.

Openwrikken en flipperen

Een andere methode is het openwrikken van ramen en deuren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een schroevendraaier of een koevoet. Een manier om dit te voorkomen is om al uw ramen te voorzien van grendels met slot, oplegslot of dievenklauwen. Een dievenklauw is een beveiliging tussen kozijn en raam of deur. Deze bestaat uit een bus en een stift die in elkaar schuiven als de deur of raam dicht is. Dit dient alleen toegepast te worden bij een naar buiten draaiende deur. Meestal gaat het hierbij om de achterdeur en niet de voordeur. Deuren kunnen voorzien worden van een anti-inbraakstrip.

Bij “flipperen” wordt er een stuk plastic tussen de deur en kozijn geplaatst, waarmee de inbreker vlug binnen kan zijn. Om dit te voorkomen kunt u een goedgekeurd veiligheidsslot laten installeren of een anti-inbraakstrip. Deze strip wordt tussen de opening tussen deur en kozijn geplaatst, waardoor er geen speelruimte meer is voor de inbreker.

Soms is er sprake van inbraak via het bovenlicht. Dit is een kleine raam boven uw deur of raam. Via dit raam kan een inbreker uw deur open doen als de sleutel er nog in zit. Als het bovenlicht groot is of de inbreker klein kan er doorheen geklommen worden. Zorg er daarom altijd voor dat u de sleutel uit de deur haalt.

Heeft u meer vragen over inbraakpreventie? Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste beveiligingen voor uw huis. Voor meer informatie neemt u gerust contact op met 0228 – 511 269 of maak gebruik van ons contactformulier.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen