Uw woning inbraakproof maken

Een veilig gevoel in uw woning is noodzakelijk. Er zijn een aantal stappen die u zelf kunt ondernemen om uw huis minder inbraakgevoelig te maken. Deze stappen sommen wij hieronder voor u op.

Zorg voor verlichting

Ook als u niet thuis bent, is het een slim idee om uw woning te verlichten. Door lampen aan te sluiten op een timer, lijkt het alsof er iemand thuis is. Overweeg ook buitenverlichting met bewegingssensoren. Mocht er iemand slechte bedoelingen hebben, willen zij natuurlijk niet gezien worden.

Laat het lijken alsof er iemand aanwezig is

Wanneer u van huis bent, kan dit opvallen. De brievenbus zit vol, er hangen spinnenwebben of de gordijnen blijven dicht. Het is dan verstandig om een familielid of een van uw buren te vragen om het bewoond te laten lijken.

Laat geen sleutels in de deur zitten

Wanneer er een sleutel aan de binnenkant van het slot zit, is het slot van buitenaf lastiger te openen. Echter werkt dit averechts. Een inbreker kan het glas naast uw deur inslaan en de sleutel pakken. Zo is de inbreker in bezit van de huissleutel en kan hij gemakkelijk de deur openen.

Sluit kozijnen en deuren

Het open laten van uw kozijnen of deuren brengt twee risico’s met zich mee:

  • Het kiepen van uw raam maakt het binnenkomen veel makkelijker voor inbrekers.
  • Een aantal verzekeraars vergoeden geen diefstal of schade wanneer er een raam of deur open stond. Ook niet als de inbreker op een andere manier is binnengekomen.

Er zijn een aantal manieren om kozijnen en deuren veiliger te maken:

  • Kies voor veiligheidsbeglazing in uw kozijnen. Mocht het glas breken, valt het niet in stukken uit elkaar.
  • Zorg dat u vernieuwde kozijnen hebt, oudere modellen zijn makkelijker te breken.
  • U kunt uw deur voorzien met een veiligheidscilinder. Het slot bestaat uit gehard staal, het slot kan niet doorgeboord worden.
  • Plaatst uw deur met drie scharnieren, dit maakt het onmogelijk om de deur uit te tillen.

Alarmsysteem

Om zeker te weten dat uw woning inbraakproof is, kunt u een alarmsysteem installeren. Dit schrikt inbrekers af en door middel van buitencamera’s kunt u van binnenuit zien wat er buiten gebeurt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het veiliger maken van uw woning? Wij kunnen u helpen bij het inbraakproof maken van de kozijnen en deuren. U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier of bel naar 0228 – 51 12 69.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen