Tips voor een lange levensduur van uw houten kozijnen

Of het nu gaat om de levensduur van hardhouten kozijnen, of de levensduur van zachthouten kozijnen; om de levensduur te verlengen kunt u gebruik maken van deze tips, lees snel meer!

Het is heel eenvoudig om de levensduur van uw houten kozijnen te verlengen. De levensduur van houten kozijnen is afhankelijk van het onderhoud die u aan de kozijnen pleegt of laat plegen. Zodoende hebben hardhouten kozijnen een levensduur tussen de 40 en 75 jaar. Zachthouten kozijnen gaan over het algemeen 15 tot 25 jaar mee. Om de levensduur van de kozijnen te verlengen kunt u gebruik maken van onderstaande tips:

Houdt uw kozijn schoon

Vergeet bij het ramen wassen niet om de houten kozijnen mee te nemen. Gebruik hiervoor geen schuurmiddelen, bijtende schoonmaakmiddelen of chloor. Het is aan te raden de gebruikelijke reinigingsmiddelen te gebruiken.

Schilderwerk

De conditie van het buitenschilderwerk houdt u in een optimale conditie wanneer u ook het binnenschilderwerk bij het onderhoud betrekt.

Let op het beslag

Het kan zijn dat uw raam na verloop van tijd minder gemakkelijk opent en sluit, dit is eenvoudig op te lossen door de scharnieren, sluitingen en draaipunten bij te stellen. Geef deze onderdelen ook jaarlijks een druppeltje zuurvrije olie, zodat zij makkelijk kunnen draaien en sluiten.

Bekijk de status van de kitnaden

De kitvoegen moeten altijd schuin naar buiten aflopen, zodat er geen water in blijft staan. Staan uw kitvoegen bol en blijft er water in staan, dan is dit funest voor uw kozijn. Zijn er open naden tussen de kitvoeg en uw ruit? Verwijder dan de kit en breng een nieuwe laag aan. Heeft u openstaande naden bij een droog beglazingssysteem (rubberprofielen)? Deze zijn enkel door een vakman als De Lange te herstellen.

Neuslatten en dorpelafdekkers

Verwijder periodiek de vervuiling onder de neuslatten en dorpelafdekkers. In de loop der tijd kan dit verstopt gaan zitten met stof, zand en vuil.

Schilder uw sloten, deurkrikken, tochtprofielen en rubbers niet mee!

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen