Stappenplan: binnendeur verven

Heeft u nieuwe binnendeuren gekocht en zijn deze nog niet volledig afgewerkt? Of wilt u uw oude binnendeur voorzien van een fris nieuw uiterlijk? Dan kunt u deze zelf verven of aflakken. Met onderstaand stappenplan kunt u dit gemakkelijk zelf realiseren.

Stap 1: ontvetten

Schilderen van houten binnendeuren begint altijd met ontvetten. Hierdoor kunt u geen vet in het hout schuren. Als de deur nog vet is kan de verf niet hechten en komt het sneller los. U kunt de deur ontvetten met ammonia verdund met water. Neem de deur met een doek af. Herhaal deze stap met schoon water.

Stap 2: controleer de deur

Als u een nieuwe deur heeft gekocht zal deze stap niet nodig zijn, maar oudere deuren moeten gecontroleerd worden. Krab loszittende verflagen van de deur af en verwijder slechte kitnaden. Eventuele beschadigingen kunnen gerepareerd worden. Het is handig om de klink van de deur af te halen, hierdoor kunt u makkelijker schuren en schilderen.

Stap 3: schuren

De deur kan nu geschuurd worden. Dankzij het schuren hecht de verf goed aan de deur. Schuur net zolang totdat alle oneffenheden weg zijn en het oppervlak mat is. De grote vlakken kunt u met een machine schuren. De lastige hoekjes zijn gemakkelijker te bereiken met een schuurpapiertje. Kies voor een korrel van maximaal 120.

Stap 4: kale stukken bijwerken

Zijn er kale stukken op het hout ontstaan? Schilder deze dan met een grondverf. Wanneer dit droog is moet u het stukje lichtjes opschuren.

Stap 5: kitten en plamuren

De oneffenheden in de deur kunt u plamuren. Denk hierbij aan scheuren, gaten en deuken. Met vulmiddel kunt u de deur herstellen. Bij openstaande naadjes kunt u het beste kitten met een acrylaatkit.

Stap 6: afplakken en gronden

Het echte werk kan gaan beginnen: plak de onderdelen af die niet geschilderd mogen worden. Nu kunt u de eerste grondlaag aanbrengen. Het makkelijkste is om van boven naar beneden te werken. Schilder eerst de randen en vervolgens de grotere vlakken.

Stap 7: aflakken

Zit de grondlaag er goed op? Dan kunt u de binnendeur aflakken. Doe dit op dezelfde wijze als het gronden.

Nieuwe binnendeur

Bent u toe aan een nieuwe binnendeur en wilt u daar het liefst zo min mogelijk werk aan hebben? De Lange Deuren heeft volledig afgewerkte deuren in het assortiment. Deze kunnen wij zelfs voor u ophangen, zodat u nergens naar om hoeft te kijken! Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op voor meer informatie.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen