Schuifpui of openslaande deuren

De keuze tussen een schuifpui of openslaande deuren kan best een lastige kwestie zijn. Openslaande deuren zijn voor het zicht mooier, maar een schuifpui heeft meer praktischere voordelen. Wij zetten de voor- en nadelen op een rij, zodat u gemakkelijker een keuze kunt maken.

Schuifpui

Bij een schuifpui zit de vrije doorgang niet in het midden. U heeft zelf de keuze of u de opening van de schuifpui links of rechts wilt hebben. Oftewel een praktisch voordeel bij de inrichting binnen en/of buiten. Bij openslaande deuren heeft u deze keuze niet want daar zit de opening altijd in het midden. Een standaard schuifdeur heeft normaliter twee delen, maar dit kunnen er ook drie of vier zijn. Bij een vierdelige schuifdeur komt de opening, indien gewenst, ook in het midden. Naast het feit dat schuifdeuren praktischer zijn dan openslaande deuren, zorgen deze ook voor een groter lichtinval in huis.

Openslaande deuren

Openslaande deuren hebben meer karakter als het gaat om uitstraling dan een schuifpui. Het gevoel dat je de deuren helemaal kan opendoen is voor vele een fijner idee. Openslaande deuren kunnen ook naar binnen draaien in plaats van naar buiten. Let bij deze keuze goed op dat u binnen genoeg ruimte heeft.

Veiligheid

Als we kijken naar veiligheid zit er bijna geen verschil tussen een schuifpui en openslaande deuren. Een schuifpui lijkt misschien gevaarlijker met voorname kleine kinderen, maar ook openslaande deuren die dicht kunnen vallen, kunnen gevaarlijker zijn.

Keuze tussen schuifpui of openslaande deuren

De keuze tussen een schuifpui of openslaande deuren maakt u door afwegingen te maken vanuit een paar criteriapunten. De keuze tussen een schuifpui en openslaande deuren maakt u aan de hand van de volgende punten; gemak, persoonlijke voorkeur en veiligheid.

Kies voor een schuifpui als u:

  • Niet veel ruimte in huis en aan de buitenzijde hebt om de deuren open te laten staan
  • Het minste onderhoud wilt
  • De veiligste oplossing voor kinderen wilt

Kies voor openslaande deuren als u:

  • De breedste deuropening wilt. Een schuifpui gaat maar voor de helft open
  • De meest karakteristieke uitstraling wilt

Vindt u het lastig om een juiste keuze te maken tussen een schuifpui of openslaande deuren? De Lange Deuren biedt diverse mogelijkheden en opties aan. In onze showroom kunt u verschillende voorbeelden bekijken. We geven u graag persoonlijk advies. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel dan naar 0228-51 12 69 of vul het contactformulier in.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen