Schuifdeurkast of zweefdeurkast

Een nieuwe kast kiezen is nogal een klus. Er zijn nogal wat keuzes en dan kunt u ook nog kiezen wat voor soort deuren u kiest voor de kast. Kiest u voor een schuifdeur of een zweefdeur? Geen idee wat het verschil is? Wij leggen het graag uit!

Schuifdeurkast

Een schuifdeurkast is een kast die weinig ruimte nodig heeft. Doordat de kastdeuren heen en weer schuiven, hoeft u geen rekening te houden met deuren die openslaan. Hierdoor is er minder ruimte om de kast zelf heen nodig. De maatwerk schuifdeurkasten van De Lange Deuren, rollen op wieltjes in de rails. Schuifdeuren voor uw kast zorgen ervoor dat uw kleding in de kast beschermd is tegen stof. Doordat de deuren in de kast zijn geplaats, zijn er weinig naden waar stof doorheen kan komen.

Zweefdeurkast

Een zweefdeurkast is een kast waar de deuren als het ware hangen. De deuren zijn alleen aan de bovenkant in de rails bevestigd. De deuren schuiven over elkaar heen bij het openen en sluiten. Met een zweefdeurkast kunt u smalle ruimtes ideaal inrichten net als een schuifdeurkast. De kast vormt geen belemmering in het looppad.  

Het verschil

Eigenlijk is de werking van beide kasten precies hetzelfde, bij allebei de kasten schuiven de deuren over elkaar heen. Al is er in montage wel een verschil. Een schuifdeurkast is vaak bevestigd op de rails onderaan de kast. In de rails onderaan de kast kan stof zich ophopen, wat voor problemen kan zorgen als dit niet wordt weggehaald. Bij een zweefdeurkast is dit niet het geval.

Wilt u meer weten over een schuifdeurkast of zweefdeurkast? Of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0228 51 12 69. U bent uiteraard ook van harte welkom in onze showroom aan de Nijverheidsweg 11 in Grootebroek.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen