Onderhoud aan uw houten kozijnen

Om het onderhoud aan uw houten kozijnen zo minimaal mogelijk te maken, raden wij aan om deze minimaal jaarlijks schoon te maken. Zodoende zal het hout- en schilderwerk langer meegaan en heeft u dus minder onderhoud aan uw houten kozijnen. Lees verder voor meer onderhoudtips aan uw houten kozijnen. 

Het schoonmaken van de houten kozijnen kunt u doen met een sopje, warm water en een zachte doek. Let er bij het schoonmaken op of er zwakke/rotte plekken in uw kozijn zitten, zodat u het onderhoud aan uw houten kozijn op tijd constateert. Wacht ook niet te lang met het herstellen van een eventuele zwakke plekken.

Voor het schilderwerk aan uw houten kozijnen, raden wij een interval van 5 jaar aan. Het is hierbij belangrijk dat u de houten kozijnen eerst goed schuurt, afneemt en daarna schildert. Door houten kozijnen op de juiste manier en (minimaal) jaarlijks schoon te maken, voorkomt u tevens houtrot.

Tips voor het onderhoud en schoonmaken van uw houten kozijn

  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen met schurende werking
  • Gebruik geen schuurspons
  • Gebruik geen chloor of bleek
  • Zorg na het schoonmaken dat u het kozijn met water afspoelt

Bent u tijdens het onderhoud van uw houten kozijnen toch wel houtrot tegen gekomen en wilt u weten of dit nog te herstellen valt? Bel ons op 0228 51 12 69 of gebruik ons contactformulier.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen