In een paar stappen de perfecte stalen deur

Stalen binnendeuren zijn onwijs populair en we zien ze steeds vaker terugkomen. Door uw eigen stalen deur samen te stellen, heeft u straks de perfecte deur in uw woning hangen! Welke stappen moet u doorlopen om uw eigen perfecte stalen deur samen te stellen? Wij zetten het voor u op een rijtje.  

Stap 1. Type deur

Als eerste stap kiest u het type deur. Voor een stalen deur kunt u kiezen uit een taatsdeur, schuifdeur of een paumelledeur.

  • Taatsdeur

Een stalen taatsdeur kan 180 graden draaien, waardoor de deur naar twee kanten kan worden geopend. Bij een taatsdeur wordt er geen gebruik gemaakt van een deurkozijn. De deur wordt bevestigd met scharnieren. Het onderste scharnier is aan of in de vloer bevestigd en de bovenste scharnier zit aan of in het plafond.

  • Schuifdeur

De naam zegt het al: deze deur schuift u open in plaats van dat u de deur openzwaait. Deze stalen deuren zijn handig wanneer u weinig ruimte heeft en toch twee losse ruimtes wilt creëren.

  • Paumelle deur

Deze deur is net als een taatsdeur een deur die openzwaait. Maar deze deur kan wel maar naar één kant geopend worden. Bij een paumelle deur worden de scharnierpunten aan een kozijn gelast, aan het kozijn wordt vervolgens een sluitstrip bevestigd waar de deur tegen sluit. Aan de sluitstrip worden magneten bevestigd zodat de deur goed sluit. 

Stap 2. Vlakverdeling

Na het kiezen van het type deur gaat u kiezen hoe u de vlakken van de stalen deur verdeelt wilt hebben. De vlakken kunnen helemaal naar uw wensen worden aangepast. U kunt zelf kiezen hoeveel vlakken u wilt hebben en hoe deze moeten worden ingedeeld.

Stap 3. Kleur van de deur

De deur kan in diverse kleuren worden uitgevoerd. Bij De Lange Deuren heeft u keuze uit verschillende RAL-kleuren. Nadat de deuren zijn geproduceerd worden ze voorzien van een speciale poedercoating in een kleur naar keuze. De kleuren kunnen worden uitgevoerd in mat, glans of structuur. De kleuren waar u uit kunt kiezen zijn:

  • Grijs – RAL 7016
  • Grijs-zwart – RAL 7021
  • Zuiver wit – RAL 9010
  • Gebroken wit – RAL 9001
  • Lichter Zwart – RAL 9004
  • Donker zwart – RAL 9005

Stap 4. Veiligheidsglas

De stalen deuren van De Lange Deuren worden allemaal voorzien van veiligheidsglas. Dit glas is opgebouwd uit 3 mm glas, 1 laag folie en nog een laag glas van 3 mm. Er kan dus niet door de ruit heen worden gestoten. Veiligheid staat uiteraard voorop.

Stap 5. Afwerking van de deur

Met een deurduwer maakt u uw stalen deur helemaal af. Welke deurduwer er op uw stalen deur past is afhankelijk van het type deur. Ook is het natuurlijk helemaal aan u welke deurstopper er op uw stalen deur komt.

Stalen deur op maat

Wilt u ook een stalen deur op maat of wilt u meer informatie over onze stalen deuren? Kom dan langs in onze showroom voor advies. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen naar 0228 – 51 12 69.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen