Hoe kies ik mijn kozijn?

De deuren en kozijnen van een woning bepalen voor een deel de uitstaling en isolatiewaarde van uw huis. Gaat u verhuizen, verbouwen of zijn uw kozijnen toe aan vervanging? Wij geven tips over hoe u het beste een nieuw kozijn kunt kiezen.

Materialen voor kozijnen

Kozijnen worden gemaakt van drie soorten materialen: kunststof, aluminium of hout. Voor welk materiaal u kiest hangt af van de uitstraling die u wilt creëren. Wat past binnen uw woning en de situatie? Bij de keuze van het materiaal kiest u ook voor de isolatiewaarde. Ieder materiaalsoort heeft weer een andere waarde. Daarnaast kiest u voor een bepaalde afwerking. Laat u goed informeren over de verschillende materiaalsoorten om een keuze hierin te maken.

Waar kozijnen plaatsen voor het beste lichtinval?

Lichtinval is zeer wenselijk in huis. Veel natuurlijk licht in huis geeft een ruimtelijk gevoel en bespaart op elektriciteit. In welke ruimtes in huis wilt u extra licht hebben en waar is het niet zo belangrijk? Het antwoord op deze vraag geeft aan waar u de kozijnen wil laten plaatsen. Houd daarbij ook de oriëntatie van uw woning in gedachten. Zo zien we vaak grote glasgevels aan de zuidkant van een gevel.  

Welke kozijnen moeten kunnen worden geopend?

Of een kozijn open moet kunnen, ligt aan de functie en plaats van het kozijn. In het kozijn naast de voordeur in de entreehal kan een ventilatierooster voldoende zijn. In een slaapkamer of badkamer is het prettig als het raam volledig open kan. U kunt daarbij kiezen voor diverse vormen van openslaande kozijnen: opendraaiend, openvallend, schuivend of wentelend.

Wilt u uw huis laten voorzien van nieuwe kozijnen? Laat uw kozijnen op maat maken en plaatsen door De Lange Deuren. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of bel naar 0228 – 51 12 69.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen