Diverse mogelijkheden van tuindeuren

Veel mensen kiezen niet meer voor een gewone achterdeur maar voor tuindeuren. We zien in steeds meer woningen in Nederland grote, glazen tuindeuren. Dit geeft de woning net een beetje extra’s. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren. Hierdoor weet u zeker dat de tuindeuren passen bij uw woning. U kunt kiezen voor openslaande deuren, schuifdeuren of hele muren van glas, ook wel harmonicadeuren genoemd. Voor welke tuindeuren kiest u?

Waarom zijn (glazen) tuindeuren zo populair?

(Glazen) tuindeuren zijn erg praktisch en zorgen ervoor dat het huis en de tuin mooi in elkaar overlopen. Zeker wanneer uw woning een tuinkamer of terras heeft, zijn glazen tuindeuren een must. Het zorgt niet alleen voor veel lichtinval, maar zorgt er ook voor dat elke zonnestraal goed wordt opgevangen door uw woning. De kamer wordt voorzien van veel licht en de zon brengt wat gratis, extra warmte in huis.

Harmonica tuindeuren

Harmonicadeuren kunnen worden ingeklapt en opzij geschoven. Door middel van deze deuren haalt u onwijs veel licht in huis en geniet u het hele jaar door van uw tuin. Tijdens de zomermaanden schuift u de hele boel open en wordt uw huis één met de tuin. Veel van de harmonicadeuren kunnen aan meerdere kanten open.

Openslaande tuindeuren

De meeste jaren 30 woningen beschikken over openslaande deuren. Ook nieuwbouwwoningen die gebouwd zijn in de stijl van de jaren 30 hebben vaak deze tuindeuren. De openslaande deuren slaan in de meeste gevallen naar buiten toe. Deze tuindeuren passen niet bij elke woning. Met een kleinere tuin of meubels die in de weg staan, zijn de deuren niet de meest ideale optie.

Schuifpui

Schuifpuien ogen wat moderner dan openslaande deuren. Doordat de deuren niet opengeslagen hoeven te worden, nemen zij minder ruimte in beslag dan openstaande deuren. Ook in jaren 30 woningen past de schuifpui prima! .

Tips bij het kopen van een tuindeur

  1. Kiest u voor grote glazen deuren? Kies dan voor energiezuinig glas. Zo blijft uw woning in de winter lekker warm.
  2. Houd rekening met de UV-wering van het glas. Wilt u optimaal gebruik maken van de gratis warmte die de zon met zich meebrengt of wilt u uw woning koel houden in de zomermaanden? Dat speelt allemaal mee in het bepalen van de UV-wering.
  3. Houd rekening met de ruimte die u heeft. Het is erg zonde als u een verkeerde inschatting maakt en meubels plots in de weg staan door de tuindeuren.

Wilt u een nieuwe tuindeuren? De Lange Deuren voorziet u graag van passend advies. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0228 – 51 12 69.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen