De juiste hor voor uw raam of deur

In de zomer hebben wij het liefst allemaal de deuren en ramen lekker open. Helaas zorgt dit er ook voor dat insecten naar binnen kunnen. Een hor is hier de perfecte oplossing voor om dit tegen te gaan. Het is een stuk gaas dat voor een raam of deur wordt geplaatst om ongedierte buiten te houden. Welke hor is geschikt voor welke situatie?

Raamhorren

Er bestaan verschillende soorten ramen en daarmee ook diverse soorten horren. Welk soort hor past het beste bij uw situatie en raam? Wij zetten de soorten op een rijtje:

Rolhor

Een rolhor wordt het meest toegepast. Dit komt doordat dit type voor elk raam geschikt is. De rolhor wordt in het kozijn of op de muur geplaatst. De hor heeft een geluidsarme bediening. U kunt de hor gemakkelijk omhoog en omlaag rollen. De rolhor is verkrijgbaarbaar in elke maat.

Inzethor

De inzethor wordt in het kozijn geplaatst en is daarmee perfect voor draaikiepramen. De hor is gemakkelijk te monteren en kan met één klik worden geplaatst. De hor blijft gewoon zitten, of het raam nou open of dicht is.

Inzetrolhor

Dit is een combinatie van de bovengenoemde horren. De hor wordt in het kozijn geplaatst. Vervolgens kunt u deze gemakkelijk omhoog of omlaag rollen. Het kan horizontaal en verticaal geplaatst worden en kan dicht blijven als het raam wordt geopend.

Vaste hor

Een vaste hor kan zowel binnen als buitenshuis gemonteerd worden. Het kan op het kozijn worden geklemd of in het kozijn worden geschroefd. Vervolgens functioneert de hor als draaibare hor. De vaste hor is makkelijk te plaatsen en te verwijderen.

Deurhorren

Veel mensen denken bij een hor alleen aan een raamhor. Maar ook voor deuren bestaan er verschillende soorten horren, zodat insecten niet naar binnen kunnen vliegen.

Vaste hordeur

Dit is de standaard hor die bij de meeste deuren voor komt. De vaste hordeur wordt voor de deur geplaatst en werkt hetzelfde als de gewone deur. De vaste hordeur bestaat in meerdere uitvoeringen zoals een zelfsluitende hordeur. Daarnaast kan de vaste hordeur volledig op maat worden gemaakt, zodat deze perfect past bij uw situatie.  

Rolhordeur

Het grote voordeel van deze hordeur is dat hij automatisch weer dichtrolt. Ook is het bij deze hordeur mogelijk om te kiezen voor een enkele of een dubbele uitvoering. De rolhordeur werkt met een systeem dat de hor in een bak oprolt aan de zijkant van uw deur of schuifpui. De rolhordeur is gemakkelijk te bedienen en past bij vrijwel iedere deur.

Plissé hordeur

Een plissé hordeur kan geplaatst worden in iedere deur, maar is helemaal ideaal voor een schuifpui. Dit komt doordat ze beiden dezelfde kant op schuiven. Maar ook bij andere deuren kan de plissé hordeur geplaatst worden. Deze hordeur is kind- en rolstoelvriendelijk, dit komt omdat de ondergeleider maar 3 mm hoog is. De deur is makkelijk te verplaatsen en te verwijderen.

Schuivende hordeur

De schuivende hordeur kan enkel of dubbel worden geplaatst. De roldeur heeft bovengeleiding waardoor deze gemakkelijk en licht te bedienen is. De schuivende hordeur kan geplaatst worden in serredeuren, schuifpuien, balkondeuren en openslaande deuren. Deze hordeur kan voor uw situatie op maat gemaakt worden.   

Wilt u graag met het mooie weer de deuren en ramen openzetten zonder last te hebben van ongedierte? Bij De Lange Deuren hebben wij een breed aanbod aan horren voor deuren en ramen. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of kom langs in onze showroom aan de Nijverheidsweg 11 in Grootebroek.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen