Wat te doen bij een klemmende deur?

Een klemmende deur kan als erg vervelend worden ervaren. In dit artikel leggen wij uit waar dit ‘klemmen’ aan kan liggen en wat u eraan kunt doen. 

Scharnieren 

Voordat u gelijk begint met het schaven van uw deur, controleer eerst even de scharnieren. Misschien hangt de deur wel scheef omdat de schroeven niet strak genoeg in het scharnier steken. Door deze een extra draai te geven kan uw deur een millimeter komen te verleggen. Een millimeter kan in dit geval wonderen verrichten voor uw klemmende deur. Blijkt dat bij het bij het indraaien van de schroef toch nog te veel ruimte te zitten, vul deze dan op met een tandenstoker, lucifer of gewoon met houtlijm. 

Deurpaneel 

Als u al uw scharnieren heeft gecontroleerd en alles lijkt te kloppen gaan we een stapje verder. Nu kijken we naar het deurpaneel. Controleer eerst waar de deur klemt, zodra u weet waar de deur klemt kunt u met een stukje schuurpapier langs het deurpaneel gaan. Door hier een klein beetje van af te schuren voorkomt u veel gedoe. 

Schaven

Als bovenstaande manieren voor u niet de juiste oplossingen bieden, kunt u gaan schaven. LET OP! Schaven dient ten alle tijden zorgvuldig gedaan worden. Wanneer u er te veel afschaaft kunnen er kieren ontstaan die uiteindelijk voor tocht in huis kunnen zorgen. Bij het schaven van de deur wordt er geadviseerd om zo’n 2mm aan de scharnierkant te verwijderen, 3mm aan de kant van het slot en 5mm onderaan uw deur. Doe dit laatste alleen aan de kant waar het slot zit en niet aan de scharnierkant. 

Twijfelt u toch over dit klusje en laat u zich liever op het juiste moment adviseren door een specialist? Dan kan u via ons contactformulier terecht voor al uw vragen of bel naar 0228 51 12 69.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen