Veel gestelde vragen over binnendeuren

Binnendeuren zijn sfeerbepalend voor uw woning en interieur. Geen wonder dat er een groot aanbod is en dat de keuze voor de juiste deur lastig kan zijn. Daarnaast bestaan er verschillende soorten deuren, zijn de afmetingen anders en heeft u ook nog te maken met een draairichting. Wij zetten de meest gestelde vragen over binnendeuren op een rijtje.

Wat is de draairichting van mijn deur?

Bent u benieuwd wat de draairichting van uw deur is? Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden. U gaat staan aan de kant waar de deur naartoe draait bij het openen. Zitten de scharnieren aan de linkerkant gemonteerd spreken we van een linksdraaiende deur en zitten de scharnieren aan de rechterkant, dan spreken we van een rechtsdraaiende deur.

Wat is het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur?

Een stompe deur is vlak aan de zijkant. Als een stompe deur gesloten wordt valt deze compleet in het kozijn. Stompe deuren zijn meestal 38 tot 40 mm dik en worden afgehangen aan scharnieren. Wanneer er aan de zij- of bovenkant van de deur een sponning (verdikking) zit is het opdekdeur. Deze valt gedeeltelijk op het kozijn en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren.

Hoe kan ik de maat van mijn deur bepalen?

Stompe deur: De maat van een stompe deur bepaalt u door de breedte en de hoogte van de oude stompe deur te meten. De nieuwe deur moet dezelfde maten hebben.

Opdekdeur: Indien u een opdekdeur heeft, gebruikt u de binnenzijde van de oude deur voor de breedtemaat, de opdekrand niet meegerekend. Om de hoogte te bepalen meet u de buitenzijde van de oude deur.

Hoeveel mag ik een binnendeur inkorten?

Voor bijna alle binnendeuren en achterdeuren geldt dat deze aan alle zijden tot 10 mm ingekort mogen worden. Boardpaneeldeuren zijn een uitzondering, deze kunnen slechts 5 mm ingekort worden.

Heeft u andere vragen of wilt u meer weten over bovenstaande vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0228 511 269. U kunt ook bij ons langskomen in de showroom aan de Nijverheidsweg 11, 1613 DZ Grootebroek.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen