Trend van nu: stalen taatsdeuren

Ze zijn onwijs populair en we zien ze in steeds meer interieurs terugkomen: de stalen taatsdeuren. De deuren zijn toe te passen in ieder interieur: van modern tot klassiek en van landelijk tot minimalistisch. Het zijn prachtige deuren om bijvoorbeeld een mooie overgang te maken van de hal naar de woonkamer. Wat is een stalen taatsdeur precies en hoe kiest u de juiste deur voor uw woning? Wij leggen het uit!

Een stalen taatsdeur is een deur die staat

Een stalen taatsdeur kan 180 graden draaien, waardoor het naar twee kanten kan worden geopend. Dat maakt de deur zo speciaal.

Bij een industriële stalen deur met normale scharnieren moet het deurkozijn een robuuste bevestiging zijn. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van een stalen kozijn om de deur in te hangen. Bij de taatsdeur is dit niet nodig. Het onderste taatsscharnier is aan of in de vloer bevestigd en de deur staat erbovenop. Een tweede draaipunt aan de bovenkant houdt de deur in het lood. Doordat het gewicht grotendeels op het onderste draaipunt rust, ontstaat veel minder trekkracht. Een verstevigd kozijn is dus niet nodig.

Veiligheid & vrijheid

Een ander belangrijk punt is de veiligheid. Een taatsdeur sluit met vertraging en heeft rondom een kleine speling zodat vingers niet tussen de deur bekneld kunnen raken. Wel zo veilig!

Taatsdeur op maat laten maken

Een taatsdeur is precisiewerk. Het fabriceren en monteren van een stalen taatsdeur is echt vakwerk en moet precies worden geplaatst. Zorg er daarom voor dat deze stalen taatsdeuren worden geplaatst door echt vakmensen.

In uw woonkamer, kantoor, winkel of loft: overal past de prachtige stalen taatsdeur. De deur sluit een ruimte af zonder deze optisch kleiner te maken. De deuren creëren ruimte door de grote glazenpanelen.

Wilt u meer weten over stalen taatsdeuren of alle mogelijkheden bekijken? Kom dan lans in onze showroom voor advies. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen naar 0228 – 51 12 69.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen