Tips voor het inrichten van uw kledingkast

Bent u vaak van alles kwijt in uw kledingkast of is het altijd een chaos? Met de juiste indeling van de kast zorgt u ervoor dat u uw kleding overzichtelijk kwijt kunt. Wij geven tips hoe u uw kledingkast het beste in kunt richten.

Benut alle ruimte

Wanneer u uw kast inricht, houd er dan rekening mee dat u alle ruimte van de kast benut. Op deze manier wordt er geen centimeter verspild. Plaats de belangrijkste kleding op ooghoogte en gebruik bijvoorbeeld de bovenste schappen voor spullen die u niet zo vaak gebruikt, zoals koffers of kerstspullen.

Lades, lades en nog eens lades

Geen enkele kledingkast kan zonder lades. Ze bieden veel ruimte, zijn ideaal om losse voorwerpen in op te bergen en bieden overzicht. Lades zijn bijvoorbeeld ideaal om ondergoed en sokken in op te bergen. Daarnaast kunt u in lades ook shirtjes overzichtelijk plat neerleggen. Hierdoor ziet u in één opslag waar uw lievelingsshirt ligt!

Verstop de wasmand

Een traditionele wasmand neemt vaak veel ruimte in en staat slordig in de ruimte waar de kledingkast zich bevindt. Heeft u nog een verloren hoekje over in de kast? Kies er dan voor om de wasmand, -zak of -tas in de kledingkast te plaatsen. Hierdoor oogt het minder rommelig om de kast heen.

Categoriseer kleding

Deze tip is zeer geschikt om uw kledingkast netjes te ordenen: categoriseer uw kleding. Leg de broeken, truien, shirts en jurkjes bij elkaar per kledingsoort. Daarnaast kunt u de kleding sorteren op seizoen of gelegenheid. Hierdoor ziet de kast er netter uit en is het makkelijker om dat ene specifieke kledingstuk te vinden.

Stijlvolle schuifdeuren

Bent u niet zo van het opruimen of heeft u moeite om de kledingkast opgeruimd houden? Geen probleem! Kies voor een kledingkast met stijlvolle schuifdeuren. Zo kunt u de inhoud van de kledingkast netjes verbergen achter mooie deuren.  

Voor een functionele kledingkast met of zonder schuifdeuren kunt u terecht bij De Lange Deuren. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0228 – 51 12 69. U bent ook van harte welkom in onze showroom aan de Nijverheidsweg 11 in Grootebroek.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen