Onderdelen van veilige kozijnen en deuren

Veiligheid van deuren en kozijnen is, naast kwaliteit, erg belangrijk. Bij De Lange Deuren besteden we hier veel aandacht aan. Kies je voor kozijnen en/of deuren van De Lange Deuren dan kiest u niet alleen voor prachtige producten van goed materiaal, maar ook voor veiligheid. Welke onderdelen zorgen voor veilige kozijnen en deuren?

Veilige kozijnen

Sluitnokken
De opendraaiende delen van het kozijn kunnen worden beveiligd met sluitnokken. Dit zijn twee rechte nokken en twee nokken in de vorm van een paddenstoel, en zorgen voor meer wrijving en grip. Dankzij de sluitnokken vermijdt u dat inbrekers het kozijn uit het kaderprofiel kunnen tillen.

Glaslatten
Het glas in het kozijn zit vast met glaslatten. Door deze aan de binnenzijde van het kozijn te plaatsen, kunnen inbrekers er niet bij.

Anti-foutbediening
Het voorkomt geen inbraken, maar anti-foutbediening voorkomt dat het kozijn tuimelt wanneer het in draaistand staat.

Veilige deuren

Scharnieren
We raden aan om de deur te voorzien van drie scharnieren en om te kiezen voor zware deurscharnieren. Dit maakt het onmogelijk om de deur eruit te tillen.

Anti-uithefsysteem
Heeft u een schuifpui? Dan is een anti-uithefsysteem een goede oplossing tegen inbraken. Dit systeem zorgt ervoor dat de schuifpui bovenaan goed vastzit en dat het onmogelijk is om de schuifdeur/vleugel uit het kader te heffen en zo naar binnen te gaan.

Meerpuntsluiting
Bij een meerpuntsluiting wordt de deur op meerdere punten verankerd wanneer u deze op slot doet. Hierdoor kost het meer tijd om de deur te forceren. Kiest u voor een driepuntshaakslot, dan gaat de deur op drie verschillende punten op slot. De pen- en haaksluiting zorgt voor extra beveiliging.

Beslag en sloten

U kunt bij De Lange Deuren kiezen uit divers deur- en raambeslag en sloten, zoals veiligheidscilindersloten en anti-kerntrekbeveiliging. Hiermee maakt u uw woning een stukje veiliger. Maar ook gelaagd glas zorgt voor een meer veiligheid. Om dit nog veiliger te maken is het belangrijk dat u uw kozijnen en deuren laat monteren door een goed opgeleide monteur. De monteurs van De Lange Deuren zorgen ervoor dat uw kozijn en/of deur goed en netjes wordt geplaatst zoals het hoort.

Wilt u meer weten over de veiligheid van uw kozijnen en deuren? Wij adviseren u graag. Kom langs in de showroom of bel voor meer informatie naar 0228 – 51 12 69.  

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen