Kastentrends van nu

Een kast is allang niet meer enkel een praktisch meubel. Het draagt bij aan de stijl en look van het interieur. Omdat kasten veel opslag- en opbergruimte bieden zijn deze vaak niet klein. Ze vallen op in een ruimte en mogen daarom ook gezien worden. Welke trends voor kasten zijn helemaal van nu? Wij vertellen het u graag.

Weg van recht

Bij een kast denken veel mensen aan een rechthoekige variant. Maar tegenwoordig zijn kasten in veel meer stijlen en vormen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een kast in een trapvorm. Deze vult de ruimte onder een trap mooi op en heeft een speels effect. Ook kan een kast als een muur dienen. Zo wordt de boekenkast een scheidingswand, maar biedt het wel voldoende opbergruimte. Kasten kunnen ook terugkomen onder schuine wanden of onder een bank of bed.

Multifunctioneel

Zoals gezegd is een kast niet altijd alleen maar praktisch. Tegenwoordig is een kast multifunctioneel en wordt het gebruikt als opbergruimte, maar ook als plek waarin dingen gezien mogen worden. Gebruik een (half)openkast als een soort vitrine en laat uw mooie souvenirs, dierbare foto’s of beelden zien.

Volledig naar eigen wens

Waar u vroeger een kant-en-klare kast kocht, heeft u nu veel meer keuzevrijheid. Zo kunt u zelf kiezen uit het materiaal, de afmeting en vorm. Maar ook de indeling van uw kast kan volledig naar eigen wens worden ingericht. Met name bij een kledingkast is deze optie ideaal. Bepaal zelf hoeveel hang- en ligruimte u wilt.

Bij De Lange Deuren hebben we diverse mogelijkheden als het gaat om kasten. Kom langs in onze showroom en stel samen met onze adviseur uw droomkast samen. Graag tot snel in de showroom van De Lange Deuren aan Nijverheidsweg 11 in Grootebroek.