Een ventilatierooster in het kozijn

Een ruimte ventileren met een vast raam kan soms lastig zijn. In sommige gevallen is er geen ruimte om het raam goed open te doen om de lucht te ventileren. Een ventilatierooster kan dan een goede oplossing zijn. Dankzij het ventilatierooster wordt de ruimte altijd voorzien van frisse lucht. U kunt de ruimte ventileren wanneer u niet thuis bent, als het regent of als het te koud is om het volledige raam open te zetten.

Gezonde lucht is van groot belang

Iedereen heeft belang bij verse en gezonde lucht. In de huidige maatschappij brengen wij ongeveer 90% van ons leven binnen door: thuis, op school of op kantoor. Daar blijkt de luchtkwaliteit vaak slechter dan gedacht. Er komt in de meeste gevallen te weinig frisse lucht binnen.

Gebouwen worden steeds beter geïsoleerd en ze worden luchtdicht gebouwd. Binnenlucht kan de woning niet verlaten en stapelt zich op. Hierdoor neemt de luchtkwaliteit af en kunt u last krijgen van bacteriën, schimmels of vocht. Ventileren is dus zeker belangrijk. Wilt u het warmteverlies beperken? Kies dan voor een ventilatierooster.

Roosters

Raamventilatie gaat via roosters. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Voor ieder type raamkozijn bestaat er een ventilatierooster. Het kan geplaatst worden op het glas of in het kozijn. Hierdoor hoeft niet het volledige kozijn vervangen worden, het kan ook in het bestaande kozijn geplaatst worden. Er bestaan zelfs ventilatieroosters voor het dak of dakvenster.

Raamventilatieroosters laten verse lucht naar binnen. Sommige roosters hebben een pollenfilter. Daarnaast bestaan er roosters die ervoor zorgen dat er bij stevige wind niet te veel koude lucht binnenkomt.

Ventilatierooster plaatsen

Bent u van plan om een ventilatierooster te plaatsen in één van uw kozijnen? De Lange Deuren helpt u hier graag bij. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0228 – 51 12 69.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen