Deuren afhangen

Het afhangen van deuren is een nauwkeurig klusje en moet met precisie worden uitgevoerd. Wilt u uw deur laten afhangen? De Lange kan u hiermee helpen. Lees hier hoe het afhangen van de deuren in zijn werk gaat.

Werkwijze deuren afhangen

Het afhangen van een deur is millimeterwerk en daarom is nauwkeurigheid een vereiste. Belangrijk is dat het kozijn wordt opgemeten en de draairichting van de deur wordt bepaald. Vervolgens kunt u een deur uitzoeken en aanschaffen.

Het belangrijkste is dat de deur op maat wordt gemaakt. Is de deur perfect op maat? Dan kunnen de scharnieren worden geplaatst. De scharnierhelften van de deur moeten in het kozijn passen, zodat de deur er perfect kan worden ingehangen.

Er is een verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur. Bij een stompe deur valt de deur geheel in het kozijn en wordt de deur afgehangen aan scharnieren. Bij een opdekdeur valt de deur gedeeltelijk op het kozijn en wordt de deur afgehangen met speciale paumelle scharnieren. Een opdek deur heeft als voordeel dat deze minder tocht doorlaat en gemakkelijk is om te plaatsen. Daarentegen is het gemakkelijk te forceren en daardoor inbraakgevoelig.

Deurspecialist De Lange

De Lange is aangesloten bij de Erkend Deurenspecialist. Dit betekent dat wij gespecialiseerd zijn in het plaatsen van deuren. Daarom zijn wij ook al vele jaren ‘deurenspecialist’ in de regio. Bovendien hebben wij een eigen afhangservice, technische dienst en zorgen wij ervoor dat we altijd alles netjes achterlaten. Onze deurenspecialisten stellen in hun werkzaamheden de kwaliteit en service voorop.

Wilt u uw deur(en) volledig laten afhangen door De Lange? Neem dan contact op via 0228 51 12 69 of vul het contactformulier in.