Brandwerende deuren

Er is altijd een mogelijkheid dat er een brand kan uitbreken in uw woning. Het is dan belangrijk om de gevolgen en schade te beperken, dit kan doormiddel van brandcompartimenten. Een brandcompartiment zorgt ervoor dat als er een brand uitbreekt dat de brand wel beheersbaar is, een onderdeel van zo’n brandcompartiment is een brandwerende deur. Bij veel woning branden die niet meer te beheersen zijn, blijkt vaak dat er geen brandwerende deur aanwezig was terwijl deze juist betrouwbaar, veilig en functioneel zijn.

 

Waarom kiezen voor een brandwerende deur?

Een brandwerende deur zorgt voor de veiligheid van de bewoners en voor het beperken van schade van het gebouw bij een brand. De deuren zorgen ervoor dat de brand veel langzamer verspreid wordt door het huis, hierdoor kunnen de bewoners sneller vluchten en kan de brandweer sneller de brand onder controle krijgen.

Brandwerende deuren zijn te verkrijgen in 30 en 60 minuten brandwerendheid. De deuren zijn te herkennen aan de scharnierzijde van de deur, hier is een kleur aangebracht zodat er onderscheid gemaakt kan worden tussen de verschillende brandwerendheidsklassen.

Hoe zien de deuren eruit?

De meeste brandwerende deuren zijn gewone vlakke deuren. De Lange Deuren is leverancier van Weekamp deuren. Ook Weekamp heeft brandwerende deuren. Naast de vlakke deuren heeft Weekamp ook stapeldorpeldeuren in een 30 minuten brandwerende uitvoering. Op alle deuren is het identificatiekenmerk aangebracht. Zo weet u zeker dat de deuren brandwerend zijn.

Wilt u graag een brandwerende deur aanschaffen of wilt u uw oude deur vervangen voor een brandwerende deur? Neem dan contact met ons op via 0228 51 12 69 of maak gebruik van het contactformulier.